Идеална за зимско доба, ова чорба у себи садржи све неопходно за јак имуни систем. Обилује цинком иселеном, а добро је познато колико су они моћни у заштити тела.
Потребни састојци:
1/2 шоље кокосовог уља
6 чена белог лука
1 кашика исецканог ђумбира
1 црни лук, исецкан
1/2 шоље исечених бадема
2 кашике куркуме у праху
2 кашике кари праха
2 црвене паприке, грубо исецкане са семенкама
1 кг батата, ољуштен и исецкан 2 ловорова листа
6 шоља бујона од поврћа
со и црни бибер
Припрема:
У већу шерпу сипајте кокосово уље, бели лук, ђумбир, црни лук, бадеме, куркуму и кари. Све добро измешајте, па динстајте на умереној ватри док састојци не омекшају (око 5 минута).
Додајте паприку, батат, ловоров лист, а затим сипајте супу од куваног поврћа да све прекрије. Оставите да се крчка, смањите температуру и поклопите.
Kувајте на тихој ватри око 30 минута док батат не омекша. Извадите ловоров лист из чорбе, а остатак миксајте у блендеру док не добијете фину кремасту смесу.
Добијену смесу вратите у шерпу и кувајте још 15-ак минута. На крају зачините по укусу.
Извор: Сенса