Потребни састојци за две особе:
· Бели кромпир пола килиграма
· Зачин од сушеног поврћа
· Сушена паприка у праху (слатка)
· Маслиново уље
· Мало рузмарина
Припрема:
Огулите и оперите кромпир и исеците га на коцке. Ставите га да се кува. Kада је кромпир готов (водите рачуна даг а не прекувате, да се не би распадао) извадите га и процедите. У тигању веће површине загрејте маслиново уље, ставите коцке кромпира, додајте сушени зачин и сушену слатку паприку и добро измешајте, тако да кромпир буде прекривен са свих страна. Пеците на умереној ватри, уз повремено мешање док кромпир не добије златкасту покорицу. Поспите са кашичицом сушеног рузмарина.
Овако припремљен кромпир одличан је прилог уз пилетину или фаширане шницле.
Пријатно!