Хрскави кромпирићи са слатком паприком: Најбољи прилог уз ручак икад

Потребни састојци за две особе:

· Бели кромпир пола килиграма

· Зачин од сушеног поврћа

· Сушена паприка у праху (слатка)

· Маслиново уље

· Мало рузмарина

Припрема:

Огулите и оперите кромпир и исеците га на коцке. Ставите га да се кува. Kада је кромпир готов (водите рачуна даг а не прекувате, да се не би распадао) извадите га и процедите. У тигању веће површине загрејте маслиново уље, ставите коцке кромпира, додајте сушени зачин и сушену слатку паприку и добро измешајте, тако да кромпир буде прекривен са свих страна. Пеците на умереној ватри, уз повремено мешање док кромпир не добије златкасту покорицу. Поспите са кашичицом сушеног рузмарина.

Овако припремљен кромпир одличан је прилог уз пилетину или фаширане шницле.

Пријатно!

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...