Potrebno je:
1/2 kg tankih kora
1 manja mlada tikvica
1 veza mladog crnog luka
100 gr kisele pavlake
100 gr šunkarice
1 jaje
soli
bibera
ulje
Priprema:
Tikvice izrendati sa korom ako je mlada i posoliti. Na ulju propržiti seckan luk dodati na kockice šunku i isceđenu tikvicu koja je odstojala bar 10 minuta u soli.
Skloniti sa šporeta, dodati pavlaku, jaje, bibera i sve izmešati.
Raširiti prvu koru, premazati nadevom tanko po kori ( ne mnogo da ne bude gnjecava) dodati odozgo drugu koru i nju malo premazati nadevom.
Presaviti krajeve pa uviti u rolnicu. Pleh obložite pek papirom ili ga namažite uljem uz pomoć četkice.
Ređati rolnice u pleh do utroška materijala. Premazati rolnice uljem i staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni, 40-45 min da dobro porumeni i dole i gore.
Služiti uz kiselo mleko ili jogrurt.
Uživajte u božanstvenom ukusu!
Izvor: Kod bake u gostima