Потребно је:
1/2 кг танких кора
1 мања млада тиквица
1 веза младог црног лука
100 гр киселе павлаке
100 гр шункарице
1 јаје
соли
бибера
уље
Припрема:
Тиквице изрендати са кором ако је млада и посолити. На уљу пропржити сецкан лук додати на коцкице шунку и исцеђену тиквицу која је одстојала бар 10 минута у соли.
Склонити са шпорета, додати павлаку, јаје, бибера и све измешати.
Раширити прву кору, премазати надевом танко по кори ( не много да не буде гњецава) додати одозго другу кору и њу мало премазати надевом.
Пресавити крајеве па увити у ролницу. Плех обложите пек папиром или га намажите уљем уз помоћ четкице.
Ређати ролнице у плех до утрошка материјала. Премазати ролнице уљем и ставити у рерну загрејану на 200 степени, 40-45 мин да добро порумени и доле и горе.
Служити уз кисело млеко или јогрурт.
Уживајте у божанственом укусу!
Извор: Kод баке у гостима