Хрскава пита од тиквица и празилука: Толико укусна да ће вам један плех бити мало

Потребно је:

1/2 кг танких кора
1 мања млада тиквица
1 веза младог црног лука
100 гр киселе павлаке
100 гр шункарице
1 јаје
соли
бибера
уље

Припрема:

Тиквице изрендати са кором ако је млада и посолити. На уљу пропржити сецкан лук додати на коцкице шунку и исцеђену тиквицу која је одстојала бар 10 минута у соли.

Склонити са шпорета, додати павлаку, јаје, бибера и све измешати.

Раширити прву кору, премазати надевом танко по кори ( не много да не буде гњецава) додати одозго другу кору и њу мало премазати надевом.

Пресавити крајеве па увити у ролницу. Плех обложите пек папиром или га намажите уљем уз помоћ четкице.

Ређати ролнице у плех до утрошка материјала. Премазати ролнице уљем и ставити у рерну загрејану на 200 степени, 40-45 мин да добро порумени и доле и горе.

Служити уз кисело млеко или јогрурт.

Уживајте у божанственом укусу!

Извор: Kод баке у гостима

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...