Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана у свету, од давнина се прави у нашој Војводини.
Потрбни састојци:
Гушчија џигерица – 600 г; 300 г шампињона; 200 г свеже сланине; 0,5 дл коњака; 0,5 дл црвеног вина; 0,5 дл белог вина; со и зачинско биље
Припрема:
Џигерицу маринирати 24 сата у маринади од коњака, црвеног и белог вина, печурки, соли и зачинског биља. Џигерицу извадити из маринаде, исећи на коцке, а такође и сланину. Пропржити најпре сланину тако да потамни, затим је извадити, па на истој масти пропржити џигерицу тако да не изгуби боју. Охладити, посолити, побиберити, зачинити зачинским биљем. Све самлети 2 пута на машини за млевење меса, а затим добро замесити с коњаком и оставити поклопљено на хладном месту до служења.
Служи се као посебно јело у хладним послужењима уз препечен хлеб и гушчију маст.