Састојци за кору:
6 беланаца 6 кашика шећера 6 кашика брашна 150 – 200 мл млека за преливање
Састојци за крем:
800 мл млека 6 кашика шећера 6 жуманаца 7 кашика брашна 200 гр чоколаде 250 гр маргарина 100 гр шећера у праху
За грилијаш:
100 гр ораха 200 гр шећера
Припрема: Улупати беланца са шећером да се шећер потпуно отопи и добије чврста пена.
Додати брашно и сјединити варјачом, па у подмазан или обложен плех величине 23 x 33 цм истрести смесу, поравнати и ставити да се пече. Уколико је тепсија нешто већа, повећати за једно беланце. Пећи између 20 и 25 минута. Kора буде благо румена, више жућкаста одгоре.
Печену и још врелу кору прелити са млеком и оставити да упије и охлади се. Прелијте целом количином млека да буде сочна.
Помешати жуманца, шећер, брашно и 100 – 150 мл млека а остало млеко ставити да проври па закувати умућена жуманца и мешати док се не згусне. Kад се згусне склонити са ватре, додати чоколаду и мешати док се не отопи и сједини са филом. Прекрити фолијом и оставити да се охлади.
Отопити шећер на средњој ватри, додати орахе, промешати, па истрести на папир за печење. Охлађен грилијаш самлети, најбоље у блендеру да буде и ситних и крупнијих комадића.
Улупати пенасто маргарин и шећер у праху па му додати крем и умутити. На крају умешти грилијаш. На кору нанети цео фил, поравнати и декорисати по жељи. Добро охладити. Пријатно!