Најлепши летњи дсесерт: Ледене и чоколадне грилијаш коцке потпуно освежавају

Састојци за кору:

6 беланаца 6 кашика шећера 6 кашика брашна 150 – 200 мл млека за преливање

Састојци за крем:

800 мл млека 6 кашика шећера 6 жуманаца 7 кашика брашна 200 гр чоколаде 250 гр маргарина 100 гр шећера у праху

За грилијаш:

100 гр ораха 200 гр шећера

Припрема: Улупати беланца са шећером да се шећер потпуно отопи и добије чврста пена.

Додати брашно и сјединити варјачом, па у подмазан или обложен плех величине 23 x 33 цм истрести смесу, поравнати и ставити да се пече. Уколико је тепсија нешто већа, повећати за једно беланце. Пећи између 20 и 25 минута. Kора буде благо румена, више жућкаста одгоре.

Печену и још врелу кору прелити са млеком и оставити да упије и охлади се. Прелијте целом количином млека да буде сочна.

Помешати жуманца, шећер, брашно и 100 – 150 мл млека а остало млеко ставити да проври па закувати умућена жуманца и мешати док се не згусне. Kад се згусне склонити са ватре, додати чоколаду и мешати док се не отопи и сједини са филом. Прекрити фолијом и оставити да се охлади.

Отопити шећер на средњој ватри, додати орахе, промешати, па истрести на папир за печење. Охлађен грилијаш самлети, најбоље у блендеру да буде и ситних и крупнијих комадића.

Улупати пенасто маргарин и шећер у праху па му додати крем и умутити. На крају умешти грилијаш. На кору нанети цео фил, поравнати и декорисати по жељи. Добро охладити. Пријатно!

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...