Вратите се у прошлост и уживајте у укусним хрскавим залогајима гибанице.
САСТОЈЦИ:
- 500 г кора за питу
- 500 г сира
- 5 јаја
- 1 шољица уља
- 1 шољица јогурта
- 1 шољица млека
- со
ПРИПРЕМА:
Сир помешајте са три јајета и по потреби посолите.
Одвојено помешајте уље, јогурт и млеко, премажите једну кору, одозго ставите другу, и њу премажите, па ставите трећу коју не треба премазати.
На један крај ставите фил од сира и јаја и уролајте, али не превише чврсто. Исто урадите и с осталим корама, па поређајте у подмазан плех. Преостала јаја умутите с мало соли и помешајте с остатком фила. Прелијте питу сложену у плеху и оставите око 15 минута да упије.
Пеците на 180-200 степени док не порумени.
Печену гибаницу овлаш попрскајте водом и сачекајте да се прохлади, па је тек онда исеците и послужите.