Због начина на који се ређају коре, ова гибаница зове се још и гибаница фалтица, плисирана пита или хармоника пита. Изузетног је укуса а изглед јој је другачији од гибаница на које смо сви навикли.
Потребни састојци:
- 300 г сира
- 3 коцке фета сира
- 4 јаја
- 2 кашике павлаке
- 1 дцл јогурта
- 2 дцл киселе воде
- 1 дцл уља
- мало прашка за пециво
- кашика соли
Припрема и ређање:
Умутите све састојке. На дно подмазане тепсије 30-32 цм ставити 2 коре и премазати их са мало фила. Остале коре по ширини савијте на фалте и поређајте у тепсију. Све прелијте остатком фила тако да фил уђе у фалте и на крају полијте целу гибаницу са мало уља.
Пеците око 45 минута на 200-220 стапени
Пријатно!