Pravo je vreme za fruling supu: Zdrav vojvođanski specijalitet koji će vas okrepiti tokom velikih vrućina

0
3063

Mada u imenu ove supe stoji „prolećna“, sada je zapravo trenutak da je napravite. Svi sastojci, osim graška, su dostupni sveži i ukusni, tako da ćete uživati u svakom zalogaju. Priprema je izuzetno laka i brza, a najkomplikovaniji deo jeste napraviti spisak za pijacu.

Sastojci:

1 srednji crni luk
4 čena belog luka
1 veća šargarepa
1 koren peršuna
½ paštrnaka
1 manja tikvica
2 šake boranije
2 šake graška
2 šake kukuruza šećerca
1 krompir
1 veza peršunovog lista
2 do 3 supene kašike ulja
1 uvrh puna kašika suvog začina

Priprema:

Svo povrće iseckajte na veličinu zrna graška i stavite na dno lonca u kom ćete kuvati supu. Na to sipajte ulje, dodajte suvi začin i uz stalno mešanje dinstajte na srednjejakoj vatri 5 minuta. Zatim nalijte dve litre tople vode, ubacite sitno iseckano peršunovo lišće i kuvajte dok povrće ne omekša. Zavisno od jačine vatre, za kuvanje će vam trebati oko 30 minuta. Kada je povrće skuvano, probajte supu i posolite po ukusu.

Po želji, u supu možete ukuvati knedle koje ćete napraviti od jednog jajeta, jedne kašike mlake vode i brašna, tako da testo bude vrlo meko. Iscepkajte knedle kafenom kašikicom ili ih propustite kroz rupičasto rende za knedle.

Izvor: Vojvođanski magazin

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime