Фереро колач који можете јести и на дијети! Рецепт за најбољу посластицу икад

Састојци:

2 банане
пола шоље овсених мекиња
пола шоље овсених пахуљица
1 кашичица прашка за пециво
2 кашичице какаоа
3 кашике меда (или сируп од урми)
4 кашике путера од лешника
1 прстохват соли
1 кашика екстракта ваниле
200 г 70% црне чоколаде са 1 кашиком кокосовог уља
Здробљени лешници

Припрема:

У једну чинију ставите банане исечене на колутове, овсене мекиње, пахуљице, прашак за пециво, какао, прстохват соли, мед, путер од лешника и промешајте. Потом додајте и екстракт ваниле па штапним миксером направите глатку смесу. Сипајте смесу у мале калупе за суфле (подмазане претходно) и запеците на 180 степени 15 ак минута.

За то време отопите чоколаду са кокосовим уљем па кад се охлади прелијте преко печених колачића. Украсите сецканим лешницима и фереро куглицама.

Извор: Ствар укуса

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...