Sastojci:
2 banane
pola šolje ovsenih mekinja
pola šolje ovsenih pahuljica
1 kašičica praška za pecivo
2 kašičice kakaoa
3 kašike meda (ili sirup od urmi)
4 kašike putera od lešnika
1 prstohvat soli
1 kašika ekstrakta vanile
200 g 70% crne čokolade sa 1 kašikom kokosovog ulja
Zdrobljeni lešnici
Priprema:
U jednu činiju stavite banane isečene na kolutove, ovsene mekinje, pahuljice, prašak za pecivo, kakao, prstohvat soli, med, puter od lešnika i promešajte. Potom dodajte i ekstrakt vanile pa štapnim mikserom napravite glatku smesu. Sipajte smesu u male kalupe za sufle (podmazane prethodno) i zapecite na 180 stepeni 15 ak minuta.
Za to vreme otopite čokoladu sa kokosovim uljem pa kad se ohladi prelijte preko pečenih kolačića. Ukrasite seckanim lešnicima i ferero kuglicama.
Izvor: Stvar ukusa
Sve se moze jesti “na dijeti”, jer zapravo taj termin “dieta” je problem. Samo usvojiti novi zivotni stil, sa pametnim izborima gde je veci deo hrane iz pravih izvora i onda jedna poslastica u balansiranoj kolicini nije bauk.