Састојци:
2 банане
пола шоље овсених мекиња
пола шоље овсених пахуљица
1 кашичица прашка за пециво
2 кашичице какаоа
3 кашике меда (или сируп од урми)
4 кашике путера од лешника
1 прстохват соли
1 кашика екстракта ваниле
200 г 70% црне чоколаде са 1 кашиком кокосовог уља
Здробљени лешници
Припрема:
У једну чинију ставите банане исечене на колутове, овсене мекиње, пахуљице, прашак за пециво, какао, прстохват соли, мед, путер од лешника и промешајте. Потом додајте и екстракт ваниле па штапним миксером направите глатку смесу. Сипајте смесу у мале калупе за суфле (подмазане претходно) и запеците на 180 степени 15 ак минута.
За то време отопите чоколаду са кокосовим уљем па кад се охлади прелијте преко печених колачића. Украсите сецканим лешницима и фереро куглицама.
Извор: Ствар укуса