Колач врло занимљивог изгледа, а богами и укуса! Обожаваћете га! А што је најважније, не захтева много новца.
Потребно вам је:
6 јаја,
300 грама вишања из компота
За прво тесто:
15 кашика брашна,
15 кашика шећера,
1 прашак за пециво,
100 ml млека,
100 ml уља
За друго тесто:
15 кашика брашна,
15 кашика шећера,
2 кашике какао праха,
1 прашак за пециво,
100 ml млека,
100 ml уља
За крем:
250 грама путера,
2 кесице пудинга од ваниле,
600 ml млека
За прелив:
50 грама путера,
100 грама чоколаде за кување,
10 кашика шећера,
1 шоља воде.
Припрема првог теста:
Миксером умутити 3 јајета и постепено додавати 15 кашика шећера. Не прекидајући мућење, додати 100 ml млека и 100 ml уља. Помешати 15 кашика брашна и прашак за пециво, па додати у суд.
За друго тесто поновити поступак, само додати и какао.
Тепсију обложити папиром и пресути жуту смесу. Изравнати површину, па прошарати браон смесом и посути вишње. Пећи 30 минута на 150 степени. У шерпу на шпорету сипати око пола литре млека. Додати 7 кашика шећера, а у преостало млеко у мензури додати прашак за пудинг. Кувати пудинг док не добије потребну густину, па склонити са шпорета.
Припремити прелив:
У шерпу на шпорету сипати шољу воде. Додати 3 кашике шећера, 50 грама путера и чоколаду изломљену на коцке. Склонити са шпорета и оставити да се охлади.
Миксером умутити 250 грама путера. Када постане пенаст, додати охлађени пудинг и мутити миксером док се састојци не сједине. Колач нафиловати, па направити прелив од чоколаде и прелити колач.
BastaBalkana.com