Домаћи ликер од вишања: Једноставан рецепт за прави ужитак

Вишања у овом периоду има у изобиљу, па домаћице налазе најразличитије начине да их искористе. Поред компота, колача и сирупа, оне праве и фантастичан ликер од вишње.

Ево једног једноставног рецепта за ово укусно пиће.

Све што вам је потребно је:

ракија
вишње
шећер

Поступак:

Вишње оперите и скините петељке и лишће.
На дно веће тегле ставите ред вишања.
Потом преко њих посипајте шећер у дебљем слоју.
Преко слоја шећера поновно слажите ред вишања, па ред шећера.
Понављајте поступак све док тегла не буде напуњена готово до врха.
Теглу с вишњама одложите на сунце и поклопите тањирићем (никако поклопцем).
Kада се шећер потпуно отопи, теглу до врха напуните ракијом, лагано промешајте и затворите поклопцем.
Ликер оставите у шпајз да одстоји барем месец дана.

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...