Вишања у овом периоду има у изобиљу, па домаћице налазе најразличитије начине да их искористе. Поред компота, колача и сирупа, оне праве и фантастичан ликер од вишње.
Ево једног једноставног рецепта за ово укусно пиће.
Све што вам је потребно је:
ракија
вишње
шећер
Поступак:
Вишње оперите и скините петељке и лишће.
На дно веће тегле ставите ред вишања.
Потом преко њих посипајте шећер у дебљем слоју.
Преко слоја шећера поновно слажите ред вишања, па ред шећера.
Понављајте поступак све док тегла не буде напуњена готово до врха.
Теглу с вишњама одложите на сунце и поклопите тањирићем (никако поклопцем).
Kада се шећер потпуно отопи, теглу до врха напуните ракијом, лагано промешајте и затворите поклопцем.
Ликер оставите у шпајз да одстоји барем месец дана.