Za domaće krofnice potrebno je:
- 3 jaja
- 1 čaša jogurta
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 2 pune kašike šećera
- 16 kašika brašna
Za filovanje je potrebno:
- 50 g šećera u prahu
- 50 ml čokoladnog topinga
Priprema:
Umutite jaja sa jogurtom. U dobijenu smesu ubacite vanilin šećer i kristal šećer i to kratko umutite. Nakon toga dodajte prašak za pecivo, malo soli i dok lagana sve mutite, dodajte kašiku po kašiku brašna. Dobijeno testo stavite na toplo mesto da odstoji 15-20 minuta.
Sipajte ulje u plitku šerpicu (trebaće vam oko 250 do 300 ml ulja) i dobro ga zagrejte. Kašikom, koja je dobro namazana uljem, vadite delove testa i pržite kratko sa obe strane dok ne dobiju lepu, rumenu boju.
Pržene krofnice ređajte na ubrus da se ocede od viška ulja. Kada se malo procede, pospite ih šećerom u praku i prelijte ih topingom od čokolade.
Po želji, krofnice možete napuniti i džemom, kremom ili čokoladom.