Да су Деспотовчани једни од најбољих мајстора кулинарства у Србији, а да је њихова етно храна незаобилазна, још једном су доказале младе наде српског куварства – ученици Техничке школе из Деспотовца.
Ресавска пастрмка на жару: Доживите гурмански ужитак деспотовачког краја
На Међународном такмичењу “Здрав фест” – Ћићевац 2018. који је одржан протеклог викенда тим професора Дејана Новаковића освојио је једну златну и две сребрне медаље у припреми етно хране, као и друго место тј. сребрни пехар за укупни пласман.
Награђени ученици су: Влатка Радојковић, Кристина Илић и Стефан Радосављевић на челу са професором Дејаном Новаковићем.
Ресавско макало: Омиљени намаз Деспотовчана, уз врућу погачу или проју испод црепуље