Састојци:
За бисквит: 6 јаја, 300 г маргарина, 400 г шећера, 1,5 дл млека, 500 г оштрог брашна, 100 г какаа
За крем: 200 г чоколаде за кување, 140 г шећера, 200 г маргарина, 100 г ораха, 3 дл млека
Остало: млеко за бисквит, 50 г беле чоколаде, ораси
Припрема:
Бисквит:
Одвојите жуманца од беланаца. Умутите беланца у чврсти снег, па додајте пола шећера, седините. Маргарин измиксајте с остатком шећера, док не постане пенаст.
Уз стално мућење миксером додајте жуманца. Након два минута додајте млеко, па мутите још који минут.
Додајте беланца у смесу и уз лагано мешање додајте брашно. Мешајте док не нестану све грудвице.
Поделите смесу на два једнака дела. У један део додајте какао. У тепсију на коју сте поставили масни папир, излијте прво бели бисквит.
Пеците на 180 °Ц 20 минута.
Исто поновите и с тамним бисквитом.
Kрем:
У лонац додајте чоколаду, шећер, маргарин, млеко и ставите на лагану ватру да прокува. На крају додајте орахе те све сједините. Још врућим кремом прелијте бисквите.
Слагање колача:
На подлогу ставите бели бисквит, попрскајте га млеком, преко њега ставите једну половину крема, па тамни бисквит. Њега такође порскајте млеком, а затим ставите други део креме.
Оставите да се охлади, а затим прошарајте белом чоколадом, коју сте претходно истопили на пари или комадићима ораха.
Пријатно!