Чупавци у посној варијанти се веома лако праве, а потребни су вам следећи састојци:
- 30 кашика брашна
20 кашика шећера
25 кашика уља
35 кашика воде
1 и по прашак за пециво
200гр кокоса
50гр какао
50гр посне чоколаде за кување
1дл воде
200гр маргарина
150гр шећера
Поступак:
Измешајте брашно и прашак за пециво и додајте 20 кашика шећера.
Помешајте 25 кашика уља и 35 кашика воде и то додајте брашну и шећеру.
Умутите тесто миксером и сипајте у подмазан плех. Пеците на 180ц 15-20 минута. Тесто је готово када благо порумени. Проверите чачкалицом.
Kакао прах и шећер размутите у 1дл воде и то постепено загревајте у шерпици. Kада се скроз истопи, додајте чоколаду и маргарин и мешајте док се не изједначи маса.
Kада се тесто охлади, исеците га на коцкице, умачите у млаку глазуру и уваљајте у кокос.
Пријатно, уживајте у чупавцима.