Чупавци: Посна варијанта неодољивог колача са кокосом

Чупавци у посној варијанти се веома лако праве, а потребни су вам следећи састојци:

  • 30 кашика брашна
    20 кашика шећера
    25 кашика уља
    35 кашика воде
    1 и по прашак за пециво
    200гр кокоса
    50гр какао
    50гр посне чоколаде за кување
    1дл воде
    200гр маргарина
    150гр шећера

Поступак:

Измешајте брашно и прашак за пециво и додајте 20 кашика шећера.
Помешајте 25 кашика уља и 35 кашика воде и то додајте брашну и шећеру.
Умутите тесто миксером и  сипајте у подмазан плех. Пеците на 180ц 15-20 минута. Тесто је готово када благо порумени. Проверите чачкалицом.
Kакао прах и шећер размутите у 1дл воде и то постепено загревајте у шерпици. Kада се скроз  истопи, додајте чоколаду и маргарин и мешајте док се не изједначи маса.
Kада се тесто охлади, исеците га на коцкице, умачите у млаку глазуру и уваљајте у кокос.

Пријатно, уживајте у чупавцима.

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...