Sastojci:
300 g keksa
200 ml mleka
1 kašičica ekstrakta ruma
Za fil:
4 jajeta
200 g šećera
100 g brašna
1 l mleka
50 g putera
200 g čokolade
300 g jagoda
Za dekoraciju:
50 g čokolade
4 jagode
Priprema:
U kalup poređajte keks, pa premažite mlekom koje ste pomešali sa rumom. Jaja umutite sa šećerom, brašnom i mlekom (200 ml). Preostalo mleko (800 ml) stavite da se kuva, pa dodajte smesu sa jajima. Kuvajte, dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajte puter i mešajte dok se ne istopi, a zatim i čokoladu. Opet mešajte dok se ne istopi. Podelite fil na četiri dela. Sipajte jedan deo fila, pa preko keks. Premažite mlekom, pa sipajte drugi deo fila. Opet stavite keks i premažite mlekom, pa treći deo fila. Poređajte cele jagode preko i sipajte preostali deo fila. Stavite u frižider na 2 sata. Ukrasite rendanom čokoladom i seckanim jagodama.