Za Carsku tortu je potrebno:
ZA KORE
4 jajeta,
150 g šećera,
kesica vanilin šećera,
kašika ruma,
150 g brašna,
kesica praška za pecivo
ZA FIL
300 ml slatke pavlake,
500 g neslanog sremskog sira,
100 g šećera,
2 jajeta,
200 g bele čokolade,
2 kesice želatina,
kesica vanilin šećera,
50 g prženih listića badema
ZA PRELIV
250 g malina,
100 g šećera,
2 kesice preliva za torte
PRIPREMA:
Od jaja, šećera, vanilin šećera, ruma i brašna izmešanog sa praškom za pecivo umesite testo. Dobro ujednačenu smesu preručite u podmazan i brašnom posut okrugli kalup. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru prohladite, izvadite iz kalupa i presecite na pola. Za fil umutite slatku pavlaku sa šećerom, sirom i žumancima. Potom dodajte dobro umućena belanca i oceđeni želatin koji ste prethodno otopili u vodi. Polovinu fila rasporedite po donjoj kori, stavite gornju koru, pa je premažite preostalim filom i sa strane. Preliv pripremite prema uputstvu i lagano umešajte maline posute šećerom. Zatim ga rasporedite preko fila i ostavite tortu da se dobro ohladi u frižideru. Pre serviranja tortu sa strane pospite listićima badema.