Čalabrca se sprema u roku od dva minuta i idealan je kad hoćete da zavarate glad do sledećeg pravog obroka.
Da li ste nekada čuli za izraz “čalabrcnuti”?
Ne zna se gde je ova reč nastala i kako, ali dobro znamo šta označava – pojesti nešto na brzinu.
Budući da nemamo uvek vremena da postavimo trpezu i sednemo za sto kao ljudi da ručamo, mudri ljudi izmislili su jelo pod nazivom čalabrca, koje se sprema u roku od dva minuta i idealno je da se zavara glad do sledećeg pravog obroka.
Evo šta vam je sve potrebno:
Sastojci: 300-400 g kora za pitu (dobro osušene), 1 kašika masti ili ulja, 1 l vode1 čaša mleka, 1-2 kašike kajamaka, so po ukusu.
Priprema: Vodu stavite da proključa, pa joj dodajte mast i malo soli. Kore za pitu rukama izlomite na krupne komade, stavite u dublju posudu, najbolje zemljanu, pa prelijte proključalom vodom. Kuvajte oko 5 minuta, pa dodajte mleko i kajmak.
Vaša čalabrca je spremna!