На једноставан и брз начин припремите најомиљенију храну из пекаре!
За бурек са месом потребно вам је:
1/2 кг танких кора, 250 г млевеног меса, 1 главица црног лука,
бибер, со, уље, 200 мл млаке воде, 1/2 прашка за пециво
Припрема:
На уљу пропржити главицу лука, додати месо и пржити заједно неколико минута. Додати со и бибер. Округлу тепсију обложити пек папиром или је само намазати уљем, па на дно ставити једну кору и поуљити.
Све следеће коре премазати мало уљем згужвати и ређати у плех.
У воду ставити прашак за пециво, па рукама мало пофајтајте коре, затим изручите пржено месо, и на даље, по истом редоследу ређати коре.
Задњом кором прекрите бурек, попрскајте бурек водом и премажите уљем. Пеците на 200 степени око 35 минута. На половини печења прекрите фолијом.
Уживајте у најомиљенијем доручку у Србији и обрадујте своје укућане. Прави се веома лако, а када је домаће све је укусније.