Потребни састојци:
300г било којег млевеног кекса
200г црне чоколаде
100мл млека
Фил:
500мл млека
80г пшеничног гриза
100г шећера
200г кокоса
Глазура:
100мл слатке павлаке
100г црне чоколаде
Поступак:
Самељите или је изрендајте ситно 200г чоколаде и помешајте са 300г млевеног кекса. Додајте 100мл млека и добро промешајте рукама. У тепсију величине 30×22 ставите папир за печење и расподелите подједнако смесу.
Фил правите тако што у 500мл млека додате 100г шећера и 80г пшеничног гриза и затим умутите жицом. Прокувајте на шпорету уз повремено мешање, а чим се млеко толико загреје да кључа, смањите на средњу јачину и мешајте непрекидно док се не згусне и док гриз не буде готов. У куван врућ гриз додајте 200г кокоса и све сједините. Врућ фил нанесите на кекс, поравнајте и оставите на собној температури са охлади а после можете и у фрижидер.
Глазуру правите тако што у шерпицу ставите 100мл слатке павлаке и 100г изломљене црне чоколаде. Загрејте на шпорету и чим чоколада почне да се топи искључите шпорет, добро промешајте и у врућу глазуру додајте 40г путера и мешајте док се не истопи.
Прелијте глазуру преко охлађеног колача и поравнајте. Ставите колач опет у фрижидер док се чоколада не стегне.
Пријатно!