Обрадујте своју породицу нечим слатким: Брзи колач од чоколаде и кокоса који се не пече

Потребни састојци:

300г било којег млевеног кекса
200г црне чоколаде
100мл млека

Фил:
500мл млека
80г пшеничног гриза
100г шећера
200г кокоса

Глазура:
100мл слатке павлаке
100г црне чоколаде

Поступак:

Самељите или је изрендајте ситно 200г чоколаде и помешајте са 300г млевеног кекса. Додајте 100мл млека и добро промешајте рукама. У тепсију величине 30×22 ставите папир за печење и расподелите подједнако смесу.

Фил правите тако што у 500мл млека додате 100г шећера и 80г пшеничног гриза и затим умутите жицом. Прокувајте на шпорету уз повремено мешање, а чим се млеко толико загреје да кључа, смањите на средњу јачину и мешајте непрекидно док се не згусне и док гриз не буде готов. У куван врућ гриз додајте 200г кокоса и све сједините. Врућ фил нанесите на кекс, поравнајте и оставите на собној температури са охлади а после можете и у фрижидер.

Глазуру правите тако што у шерпицу ставите 100мл слатке павлаке  и 100г изломљене црне чоколаде. Загрејте на шпорету и чим чоколада почне да се топи искључите шпорет, добро промешајте и у врућу глазуру додајте 40г путера и мешајте док се не истопи.

Прелијте глазуру преко охлађеног колача и поравнајте. Ставите колач опет у фрижидер док се чоколада не стегне.

Пријатно!

 

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...