Брза кафанска погача: Мекана и укусна, готова за 20 минута

Потребни састојци:

20 г квасца
1  чаша од јогурта топле воде
1 кашичица соли
1 кашичица шећера
2 кашике уља
око 300-310 г брашна

Припрема:

1. Од свих наведених састојака умесите мекано и лепо тесто. Одмах га пребаците на радну површину, обликујте лопту рукама и онда је спљоштите правећи погачу, длановима притискајте нежно док не добијете жељену дебљину. Требало би да буде танка, али не превише, у току печења ће још да нарасте.

Пребаците је на папир у тепсију и још мало длановима развуците до обода тепсије.

Избоцкајте је виљушком, направите неку шару по жељи.

2. Одмах затим укључите рерну на 250 степени, чим се загреје, значи после неких 15 минута ставите погачу да се пече.

Чим се мало запече смањите температуру на 180 и допеците је до краја. Укупно време печења је 15-највише 20 минута.

Када буде готова, извадите је из тепсије, попрскајте је водом, увијте у чисту крпу  оставите да се мало охлади.

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...