Потребно вам је:
- 1 килограм пилетине (батак, карабатак, бело месо)
- 1 кашика зачина који користите
- 7 кашика уља
- 6 jaja
- 150 г оштрог брашна
- Пола кашичице соли
- 500-600 мл млека
Припрема:
- Пилеће месо одвојите од кости и исеците на на мање комаде. Зачините га зачином који иначе користите при спремању јела (Зачин Ц, Вегета, Кулинат…).
2. Пропржите месо на 3 кашике загрејаног уља око три минута.
3. Умутите јаја и помешајте их са брашном, соли и млеком и оставите смесу да одстоји 10 минута.
4. У ватросталну посуду ули плех ставите преостало уље и загрејте га. На топло уље ставите трећину смесе од јаја и брашна. Преко тога распоредите пилетину и по њој прелијте преосталу смесу.
5. Пеците у рерни загрејаној на 210 степени 20 до 30 минута.
6. Када је квргуша готова, охладите је и прелијте кајмаком или павлаком уколико желите. Послужите је уз салату.