Znamo da zvuči neverovarno da kolač bez jaja, putera i mleka može biti ukusan, ali garantujemo da ćete ovom poslasticom biti oduševljeni. Recept je lagan, a priprema jednostavna. Uverite se i sami!
Za čokoladni kolač vam je potrebno:
1 i 1/2 šolja brašna
prstohvat soli
1 kašičica sode bikarbone
3 kašike kakao praha
1 šolja šećera
1 kašičica sirćeta
1 kašičica ekstrakta vanile
5 kašika ulja
1 šolja vode
otopljena čokolada
Priprema: U plehu u kojem nameravate da pečete kolač pomešajte sve suve sastojke – brašno, so, sodu bikarbonu, kakao i šećer. Zatim u mešavini prstima napravite tri manja udubljenja. U jedno sipajte vodu i vanilu, u drugo sirće, a u treće ulje. Pomešajte sve dobro viljuškom, pa stavite da se peče na 180 stepeni oko 35 minuta.
Kada je kolač gotovo, prelijte ga topljenom čokoladom (trebaće vam oko 200 grama, a najbolje bi bilo da je otopite sa malo ulja) i ukrasite po želji voćem ili šlagom.