Баклава спада у омиљене посластице код нас. Иако у основни рецепт овог слаткиша иду само млевени ораси и сируп, ову комбинацију можете освежити додавањем разних додатака, међу којима су кекс и чоколада на првом месту!Ево једног другачијег рецепта за баклаву:
Састојци: 300г млевених ораха, 150г млевеног кекса, 150г чоколаде, 6 кашика гриза, 150мл уља, 5 кашика шећера, око 150 мл воде, 12 кора за баклаву
Сируп: 700 мл воде, 600г шећера
Још: уље и вода за премазивање кора (заједно 100мл)
Упутство: Прво правимо сируп јер он мора бити хладан. Ставимо шећер и воду да прокувају и кувају око 15 минута, да се добије фини густи сируп којим ћемо баклаву заливати. Оставимо да се скроз охлади па онда припремамо баклаву за печење.