Мрак баклава: Распаметиће вас комбинација млевених ораха, кекса и чоколаде

Баклава спада у омиљене посластице код нас. Иако у основни рецепт овог слаткиша иду само млевени ораси и сируп, ову комбинацију можете освежити додавањем разних додатака, међу којима су кекс и чоколада на првом месту!Ево једног другачијег рецепта за баклаву:
Састојци: 300г млевених ораха, 150г млевеног кекса, 150г чоколаде, 6 кашика гриза, 150мл уља, 5 кашика шећера, око 150 мл воде, 12 кора за баклаву
Сируп: 700 мл воде, 600г шећера
Још: уље и вода за премазивање кора (заједно 100мл)
Упутство: Прво правимо сируп јер он мора бити хладан. Ставимо шећер и воду да прокувају и кувају око 15 минута, да се добије фини густи сируп којим ћемо баклаву заливати. Оставимо да се скроз охлади па онда припремамо баклаву за печење.

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...