Wednesday, January 22, 2025
NaslovnaZanimljivostiZa one koji su ajvar već spremili vreme je za ajvar -...

Za one koji su ajvar već spremili vreme je za ajvar – gibanicu: Ukusno jelo na tradicionalan način

Nema onog ko gibanicu ne voli, a još ako ste tek završili sa pripremom zimnice, tj. ajvara, evo idealnog načina da se zasladite posle napornog truda. Ovaj tradicionalni srpski specijalitet najviše se pravi u sezoni pripreme ajvar – zimnice, ali i tokom godine, sve dok ne nestane i poslednja tegla ajvara iz špajza.

Provereno, najbolja gibanica!

Za ajvar  – gibanicu vam je potrebno:

ajvar-gibanica

kore za gibanicu 500 g
glavica crnog luka 1 kom.
struk praziluka 1 kom.
mešano mleveno meso 0.5 g
malo suvog začina
biber
manja teglica ajvara
4 jajeta
malo ulja
malo kisele vode
2 pavlake
malo soli

Priprema:

Sitno isečen luk i praziluk propržiti na malo ulja. Dodati mleveno meso pa sve još malo propržiti. Proprženo meso pomešati sa ajvarom.

Ređati po dve kore, svaku poprskati uljem i kiselom vodom, pa svaku drugu filovati.

Uviti kore u rolnu, staviti u podmazani pleh, iseći na komade pa sve preliti pavlakom umućenom sa jajima i malo soli.

Ostaviti da malo odstoji pa peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Izvor: Srbiju volimo

Katarina
Katarina
Opančar u usponu
RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments