Wednesday, January 15, 2025
NaslovnaNaslovnaPalačinke od heljde: Prepune vitamina i hranljive, mogu se jesti i slane...

Palačinke od heljde: Prepune vitamina i hranljive, mogu se jesti i slane i slatke

Kako drugačije kada je u glavnoj ulozi heljda, koja je pritom vrlo zdrava. Stoga, pažljivo pročitajte šta vam je potrebno od sastojaka, odlučite se za slatki ili slani nadev po ukusu, i zaputite se u kuhinju, kako biste obradovali sebe ili najdraže.

Sastojci:

250 g heljdinog brašna
10 g soli
2 jajeta
600 ml filtrirane vode
2 kašičice maslinovog ulja

Priprema:

Pomešajte brašno, so i jaja, pa polako sipajte vodu kako biste dobili ujednačenu smesu. Nakon toga dodajte maslinovo ulje. Zagrejte tiganj ili aparat za palačinke, i podmažite ga sa malo ulja ili putera. Polako razlijte smesu po dnu, sačekajte da krene da se odvaja sa strane, pa je okrenite da se zapeče i sa druge strane. Nastavite dok ne iskoristite čitavu smesu, nafilujte po ukusu i uživajte.

Ukoliko ste palačinke pripremili dan ranije i želite da ih servirate tople, prvo ih nafilujte po želji, na primer sirom, a zatim poređajte na tiganj da se lepo zagreju. Budite kreativni, igrajte se sastojcima, a neke od najboljih kombinacija su one sa šunkom, sirom, jajima ili šampinjonima.

Prijatno!

Izvor: Citymagazine.rs

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments