Potrebni sastojci:
600g belog pilećeg mesa
200g slanog pečenog kikirikija
150g susama
400ml majonez
360g kisele pavlaka 20%mm (dve male pavlake)
So
Postupak:
Skuvajte belo meso u slanoj vodi. Kada se potpuno ohladi, isecite ga na komade dužine oko 2 cm, a zatim svaki komadić iscepkajte kako biste dobili grublje niti. Susam propržite na dve kašike ulja dok ne porumeni. Izdvojite malu količinu prženog susama za ukrašavanje. Kikiriki stavite u čistu i jaku kesu, pa ga tučkom dobro usitnite. Takođe izdvojite malu količinu za ukrašavanje. Spojite sve sastojke, dodajte majonez, pavlaku i so po potrebi (kikiriki je slan pa možete i bez dodatne soli, zavisi koliko slano volite). Sve dobro promešajte, rasporedite u činije za posluživanje i pospite preostalim susamom i kikirikijem. Ostavite u frižideru da se ohladi i stegne. Prijatno!