Sastojci:
500 grama pilećeg mesa
veza zeleni
1 crni luk
so
biber
suvi začin
domaća rezanca
Priprema:
Očistite zelen i stavite u lonac sa hladnom vodom, te dodajte piletinu iseckanu na komade.
Oljuštite crni luk, isecite na pola pa zapecite na parčetu alu-folije na vrućoj ringli.
Dodajte luk u vodu i stavite na jaku vatru da što pre provri.
Smanjite temperaturu, kuvajte polupoklopljeno na tihoj vatri, posolite i pobiberite.
Kad meso i zelen omekšaju, izvadite i iseckajte.
Zakuvajte rezanca u supi, pa kad omekšaju, vratite povrće i piletinu, te dodajte suvi začin.
Služite vruće, posuto peršunovim listom.
Po želji možete dodati i malo limunovog soka u tanjir.
Eksperimentišite i sa drugim dodacima – iseckajte malo vlasca, sveže ljute papričice ili dodajte kuvani krompir ili jaje – dobićete kompletan ručak.
Lepa i srećna