Potrebno je: 200 grama rogača; 500 ml mleka; 2 jaja; 500 kg brašna; 100 grama margarina; 5 kašika šećera; 1 kašičica soli; 1 suvi kvasac; 1 prašak za pecivo;
Priprema: Umesiti testo tako što ćete aktivirati kvasac u 250ml mlakog mleka, dodati dve kašiku šećera i malo soli. Kada se aktivira kvasac, dodajte mu umućena jaja, pa postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo dok ne napravite glatko testo. Ostavite da odstoji 20 minuta, a zatim rastanjite pa premažite margarinom. Ostavite da odstoji 15 minuta, a zatim opet testo premažite margarinom.
Opet ostavite da testo odmori 15 minuta, a zatim ga podelite na dva dela. Bogato namažite fil koji ste napravili od 250 ml vrelog mleka, 3 kašike šećera i 200 grama rogača. Možete da dodate i mlevene orahe, kao i crnu čokoladu.
Kada nafilujete testo, urolajte ga u štrudlu. Prebacite u pleh i ostavite da se odmori oko 15 minuta. Premažite margarinom pa pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata.
Kada se prohladi, isecite štrudlu, pa se sladite!
Stil.kurir