Vruća jabukovača
Fitohemikalije čine jabuku pravom hranom za mozak, negujući neurone i povećavajući njihovu aktivnost. Jabuke sa crvenom kožom sadrže pigment – antocijanine, koji su delimično odgovorni za boju i imaju svojstvo protiv gojaznosti, a takođe doprinose mršavljenju, ubrzavajući varenje.
Potrebni sastojci:
3 šolje soka od jabuke
4 štapića cimeta
2 do 3 kriške narandže
6 do 8 karanfilića
pola kašike mlevenog kardamoma
četvrtina kašičice muskatnog oraščića
Priprema: Kada jabuke iscedite i dobijete sok, stavite ga u šerpu pa prokuvajte. Dodajte štapiće cimeta, karanfiliće, pomorandže, muskatni oraščić i kardamom.
Pustite da sve vri pola sataa zatim procedite čaj. Poslužite vrelo. Ovaj napitak je dovoljan za 4 osobe.
Stil.kurir