Omiljni srpski glumac, Dragan Nikolić, bio je poznat kao veliki gurman i ljubitelj dobre kapljice.
Iako je voleo da uživa uhrani, Gaga se nije mnogo motao po kuhinj, međutim, kako je jednom prilikom izjavio, umeo je dobro da napravi palačinke, kao i da spremi morsku i rečnu ribu.
– Zimi volim krompir iz rerne isečen na pola sa kajmakom, slaninom i pivom. To je neki moj kućni posao. Ne umem ni da uključim veš mašinu – rekao je tada slavni Gaga.
Ovako spremljen krompir je u nekim mestima poznat kao “pole” ili “polutke”, a recept je više nego jednostavan.
Sastojci:
Krompir
Kajmak
Slaninica
So
Priprema:
Nekoliko krompira (po želji) dobro operite i bez guljenja kore ga isecite na pola po dužini.
Poslažite krompir tako da je zaobljeni deo na dnu pleha.
Dobro posolite i pecite 10 minuta u rerni.