Wednesday, January 15, 2025
NaslovnaNaslovnaStarinski recept za tanke lepinje: Vazdušaste i mekane, odlična su zamena za...

Starinski recept za tanke lepinje: Vazdušaste i mekane, odlična su zamena za hleb

Domaće lepinjice su odlična zamena za hleb, a možete ih jesti i u slanoj, ali i slatkoj varijanti. Pripremaju se vrlo lako, a sigurni smo da će se, nakon što ih probate, često naći na vašem porodičnom stolu za ručavanje.

Potrebno je:

400 g brašna
80 g putera
1 kašičica šećera
2,5 dl tople vode
1 kašičica soli
1 prašak za pecivo

Priprema:

1. Sjediniti brašno, prašak za pecivo, malo soli i šećera, pa sve izmešati.

2. Dodati puter iseckan na manje kockice, pa ručno mesiti dok se ne izmrvi.

3. Sipati vodu i mesiti testo dok se svi sastojci ne sjedine.

4. Umešeno testo prekriti krpom i ostaviti na sobnoj temperaturi sat vremena da se odmori.

5. Odstojalo testo premesiti pa oblikovati kugle. Radnu površinu posuti brašnom, pa svaku kuglu razviti oklagijom u veličini velikog tanjira.

6. Lepinjice peći na teflonskom tiganju po 3 minuta sa obe strane.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments