Wednesday, January 15, 2025
NaslovnaNaslovnaČokoladni kolač koji se topi u ustima: Mekan i sočan od samo...

Čokoladni kolač koji se topi u ustima: Mekan i sočan od samo tri sastojka, ješćete ga svakog dana

Sastojci:

175 grama tamne čokolade
7 jaja
140 grama maslaca

  • Priprema:

    Namažite kalup za kolač maslacem i obložite papirom za pečenje.
    Čokoladu iseckajte na kockice i otopite na pari.
    Kada se čokolada rastopi, umešajte na kockice naseckan maslac
    Mešajte dok se ne rastopi
    Odvojite žumanca od belanaca i u jednoj posudi penasto umutite žumanca, lagano mešajte i dodajte prohlađenu smesu čokolade i maslaca.
    U drugoj posudi umutite sneg od belanaca i kašiku po kašiku dodajte u prethodno pripremljenu smesu nežno mešajući dok smesa ne postane homogena.
    Smesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom.
    Kalup stavite u veći i dublju tepsiju za pečenje i napunite vrućom vodom do pola kalupa.
    Stavite u rernu zagrejanu na 150 Celzijusovih i pecite 25 minuta.
    Sedina torte treba da bude mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Ispečen kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
    Pospite šećerom u prahu, iseckajte toplim nožem i poslužite uz voće.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments