Potrebno je: 1 l mleka, 300 g šećera, još 3 dl mleka, 4 kesice želatina, 500 g šlag kreme, 300 g rendane čokolade, 300 g iseckanih jagoda, 300 g mlevenog keksa, 2 manje kutije piškote.
Priprema: U 1 l mleka sipati 300 g šećera prokuvati i ohladiti. Dok se mleko hladi uzeti drugih 3 dl mleka (hladnog) i potopiti 4 kesice želatina. Kada se mleko ohladilo dodati rastopljeni želatin i blago mikserom mutiti da se dobije glatka masa u koju dodajemo 500 g šlaga.
Sve dobro umutiti oko 10 minuta pa dobijeni fil podeliti na tri jednaka dela. U 1. deo dodati 300 g rendane čokolade. U 2. deo dodati 300 g iseckanih jagoda. U 3. deo dodati 300 g mlevenog keksa.
U pleh dimenzija 36×24 cm staviti foliju… preko folije sipati prvi deo, pa drugi deo, pa treći deo. Zatim preko poslednjeg dela poređati piškote koje su provučene kroz sok od jagoda.
Torta neka odstoji u frižideru, pa izvrnuti na tacnu za tortu. Dekorisati po želji.
recepti.com