Ako vam se često dešava da bacate svež hleb jer nije pojeden, imamo idealan način kako da mu produžite rok trajanja i do šest meseci.
Naime, sve što treba da uradite je da ga zamrznete.
Pre svega bitno je da hleb koji nameravate da zamrznete bude svež. Najbolje je da bude kupljen taj isti dan ili eventualno dan ranije. Idealna temperatura za držanje hleba u zamrzivaču trebalo bi da budem barem 18-ak stepeni ispod nule. Sve iznad te temperature je pretoplo i može doći do bržeg kvarenja namirnice.Pre zamrzavanja najbolje je hleb iseći na kriške, postaviti ga na papir za pečenje i ređati tako sloj po sloj, da vam se hleb ne bi zalepio.
Zatim ga prebacite u kese za zamrzivač i kad se zaželite nekog slasnog sendviča, samo izvadite zamrznute kriške i ostavite ih da se odmrznu na sobnoj temperaturi ili ih stavite direktno u rernu.
Hleb u kesi za zamrzivač ostaje svež i ukusan barem šest meseci, ako ne i duže. Tekstura hleba biće čak bolja nego kod svežeg i daleko bolja od hleba starog dva dana.