Uprkos krizi koja je već uveliko zahvatila i svet i Srbiju, beogradski restorani krcati su tokom cele godine.
Čini se da porast cena nema ni malo uticaja na posetu poznatim lokalima, međutim, postavlja se pitanje, da li je realno da za doručak od prženica, koje u kućnim uslovima koštaju jedva stotinak dinara, za jednu osobu u restoranu izdvojite čak 700 dinara.
Prema pisanju Telegrafa, cene za doručak, koji je po pravilu najjeftiniji danas izgledaju ovako:
Klasična jaja (omlet, kajgana, jaje “na oko”) koštaju skoro 500 dinara
Topli sendvič napravljen od prženica, sa sirom, pančetom i jajima je čak 700 dinara
Sendvič sa piletinom i pomfritom je takođe 700 dinara
Obrok salate su uveliko premašile iznos od 1.000 dinara, a isto tako i burgeri. Postoji čak varijanta od 3.500 dinara. Ipak, moramo naglasiti da je reč o “bogatom” jelu, gde ima čak 800 grama mesa.
Sve u svemu, slične cene, pa i veće, srećemo i u drugim prestoničkim objektima, a “ruku na srce” slasnim beogradskim specijalitetima je zaista teško odoleti, ističe Telegraf, a prenosi Blic.
Međutim, kada se sračunaju iznosi plata i troškova lokala, deluje da cene i nisu toliko nerealne, a na vama je izbor hoćete li sami spremiti svoj doručak ili ga preplatiti u nekom restoranu.