Jednostavna za pripremu, a odlična je kad su dani topliji jer je možete jesti i hladnu.
Sastojci:
500 g tikvica
50 ml ulja
1 glavica luka
150 g šargarepe
600 ml vode
350 ml mleka
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica mirođije
so, biber
Sastojci:
Tikvice, šargarepu, crni luk i krompir oljuštite, pa isecite na sitne kockice. U veću šerpu sipajte ulje i stavite luk da se dinsta, a zatim dodajte ostalo povrće, kao i so i biber. Kada povrće omekša sipajte vodu i promešajte sve zajedno, pa kuvajte na jačoj vatri dok ne provri, a zatim smanjite temperaturu i ostavite da se krčka 20 minuta. Blenderom ili štapnim mikserom umutite sve sastojke, postepeno sipajte mleko i dodajte mirođiju, beli luk i dodajte još začina ukoliko ima potrebe. Servirajte uz malo prepečenog hleba.
Izvor: Srvar ukusa