Sastojci:
100 g omekšalog maslaca
250 g šećera
2 jaja
1 kašika ekstrakta vanile
170 g brašna
1 kašika praška za pecivo
120 g kisele pavlake
prstohvat soli
400 g očišćenih i iseckanih jagoda
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 Celzijusa, pa kalup za torte razmere 24 cm premažite maslacem.
Umutite maslac s 200 g šećera dok ne dobijete pahuljastu smesu.
Dodajite jedno po jedno jaje, mešajući, a nakon toga dodajte i ekstrakt vanile.
U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
U smesu jaja i maslaca dodajte naizmjenično kiselu pavlaku i brašno i sve dobro promešajte.
Dodajte jagode pa sipajte smesu u kalup za tortu.
Pospite po vrhu preostalih 50 g šećera.
Pecite 35-40 minuta, sve dok čačkalica kojom probodete sredinu kolača ne izađe čista.
Ohladite u potpunosti kolač pre sečenja.
Izvor: 24h