Porodični ručak koji možete da poslužite sa sezonskom salatom.
Sastojci:
600 g pileceg filea
130-150 g kackavalja (45%mm)
150 g slaninne
1/2 kašike senfa
1 veći ili 2 manja čena belog luka
so, biber
1 jaje
1 kašika kisele pavlake (20%mm)
200 ml pavlake za kuvanje
mirođija
Priprema:
Meso isecite na šnicle i malo ulupajte. Svaku šniclu posolite i pobiberite. Senf i secakni beli luk pomešajte. 2/3 kačkavalja isecite na trake, 1/3 izrendajte.
Tepsiju podmažite sa 1 kašičicom ulja. Svaku šniclu premažite senfom i belim lukom, pa stavite traku kačkavalja i urolajte. Svaku rolnicu urolajte u slaninu. Ako slanina ima čvrstu kožicu odstranite je. Poređajte u pleh.
Jaje, kiselu pavlaku, pavlaku za kuvanje, mirođiju, so i biber sjedinite. Prelijte rolnice, pa pecite 30 minuta na 200°C. Zatim izvadite iz rerne, pospite rendanim kačkavaljem i vratite da se zapeče još 5-10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa