1.PILEĆA SALATA
POTREBNO JE: 170 g zelene salate, 100 g belog grožđa, 300 g obarenog belog mesa, 2 tvrdo kuvana jajeta.
ZA PRELIV: 2 čaše jogurta, kašika senfa, pola kašike suvog biljnog začina, 2 kašike majoneza.
PRIPREMA: Jogurt, senf, suvi biljni začin i majonez dobro izmešajte. Oprane listove zelene salate poređajte na plitki tanjir. Odozgo stavite naseckano belo meso i kolutove tvrdo kuvanih jaja, pa pospite prepolovljenim bobicama grožđa. Na kraju prelijte pripremljenim prelivom i dobro ohladite pre služenja.
2. NICA SALATA
POTREBNO JE: 1 kuvano jaje, 1 paradajz, 1 krastavac, 1 paprika, konzerva tunjevine, par crnih maslinki, 1 crni luk, glavica zelene salate, malo maslinovog ulja, limunov sok, so, biber.
PRIPREMA: Jaje i paradajz isecite na kriške, krastavac na kockice, papriku na tračice, a luk na kolutove. Zelenu salatu iscepkajte na male listove. Pomešajte svo povrće, začinite maslinovim uljem, limunovim sokom, solju i biberom i dodajte maslinke.
3. FRANCUSKA SALATA
POTREBNO JE: 300 g rokfort sira, 2 jaja, 3 paradajza, 3 kašike graška, 3 crna luka, 4 kašike tartar sosa, 4 kašike pavlake, kašika soka od limuna, kašika jogurta.
PRIPREMA: Sir i tvrdo kuvana jaja isecite na kockice, stavite u činiju i dodajte im seckani paradajz, grašak i crni luk. Pomešajte tartar sos, pavlaku, sok od limuna, jogurt i time prelijte salatu. Ostavite je pre služenja sat vremena da odstoji u frižideru.
4. SALATA SA KUVANOM ŠUNKOM I JAJIMA
POTREBNO JE: 3 kuvana jajeta, 250 g kuvane šunke, 1 rendana šargarepa, 100 g kuvanih makarona, preliv od majoneza, pavlake i senfa, so, biber.
PRIPREMA: Belanca isecite na kockice, žumanca izgnječite i pomešajte s komadićima kuvane šunke. Dodajte i skuvane makarone, pa sve začinite prelivom od majoneza, pavlake i senfa, koji ste pomešali po želji.
Začinite, takođe po želji, solju i biberom, pa pospite rendanom šargarepom, ukrasite bosiljkom ili peršunom i kolutovima kuvanih jaja.
5. PALAČINKE SA FILOM OD JAJA
POTREBNO JE: Za palačinke: 350 g kuvanih krompira, 150 g brašna, mast, so.
za fil: 4 tvrdo kuvana jaja, 150 g kuvanih krompira, 160 g majoneza, 300 g mešanog kuvanog povrća, 70 g crnog luka, 30 ml sirćeta, kisela pavlaka, čili sos, so, biber.
PRIPREMA: Prvo napravite palačinke od krompira. Krompir skuvajte u ljusci, izgnječite, pomešajte s brašnom, solju i napravite testo. Testo podelite na nekoliko delova i svaki od njih razvucite na podlozi posutoj brašnom. Na tiganju ih ispecite s obe strane. Za pripremu fila tvrdo kuvana jaja i krompir isecite na manje delove i pomešajte sa sitno seckanim crnim lukom i kuvanim povrćem. Majonez pomešajte sa sirćetom, pa nakon toga sa seckanim jajima i povrćem. Posolite i opet promešajte. Napunite palačinke, staviite ih na tanjir i prelijte čili sosom i pavlakom.
6. TORTA OD PAPRIKA
POTREBNO JE: 1 pakovanje tost hleba, 10 pečenih paprika, 400 g majoneza, 2 pavlake, 4 kisela krastavca, 4 kuvana jajeta, 250 g šunke, 100 g feta sira, malo kečapa, 150 g kačkavalja.
PRIPREMA: Pomešajte majonez i 1 pavlaku, pa podelite na tri dela. U prvi deo dodajte iseckane krastavce i iseckana kuvana jaja. U drugi deo dodajte sitno iseckanu šunku, izgnječen feta sir i kečap po ukusu. U treći deo umešajte narendan kačkavalj i još jednu pavlaku. Pečene paprika isecite na trake. Ređajte 6 parčadi tost hleba sa koga ste odstranili koricu, pa nanesite prvi fil. Preko rasporedite deo iseckane pečene paprike, pa ponovo red tost hleba. Nanesite i drugi fil, pa još jedan red pečene paprike i na kraju poklopite sa još jednim redom tost hleba. Celu tortu premažite trećim filom i ukrasite pečenom paprikom po želji.
7. INDIJSKA JAJA
POTREBNO JE: 6 kuvanih jaja, 50gr putera, 200gr pavlake, 100gr majoneza, malo karija.
PRIPREMA: Jaja isecite na pola, izvadite žumanca, propasirajte ih, dodajte puter i po kašičicu pavlake i karija. Belanca napunite pripremljenom smesom i poređajte u činiju za posluživanje. Sa druge strane umutite mikserom pavlaku i majonez i prelijte jaja dobijenom smesom. Odozgo pospite kašičicom karija. Služite hladno kao pređelo ili dodatak jelu.
Žena Blic
7 recepata sa kuvanim jajima: Iskoristite preostala vaskršnja jaja
RELATED ARTICLES
Recent Comments
Obrenoviće stigla kumovska kletva: Knez Miloš ju je dugo okajavao, a mnogi veruju da i danas traje
on
S kim mi Srbi delimo najviše genetskog materijala: Možda će vas ove informacije blago razočarati!
on
Da li ste znali da su i Srbi slavili Božić 25. decembra: Evo zašto danas o tome danas NIKO NE PRIČA
on
Da li ste znali da su i Srbi slavili Božić 25. decembra: Evo zašto danas o tome danas NIKO NE PRIČA
on
Peteljke od jagoda stalno bacamo, a nismo svesni KOLIKO su zdrave: Evo kako ih možete iskoristiti
on
Karađorđe se nije prezivao Petrović: Misterija srpske istorije – ovo je bilo njegovo pravo prezime
on
Proročanstvo Baba Vange za 2021. godinu: Pronaći će lek za rak, sudbina čovečanstva biće promenjena!
on
Da li ste znali da su i Srbi slavili Božić 25. decembra: Evo zašto danas o tome danas NIKO NE PRIČA
on
Da li ste znali da su i Srbi slavili Božić 25. decembra: Evo zašto danas o tome danas NIKO NE PRIČA
on
Pravoslavlje uz petarde: Vladika Grigorije objasnio zašto NIKAKO ne smemo da pucamo tokom praznika
on
Zbog ovog vica o Titu završila na Golom otoku: Mlada novinarka prošla kroz pakao zbog šale o Maršalu
on
Propada crkva stara 2 veka: Smatra se korenom srpske države, a godinama se u njoj niko nije pomolio!
on
DAĆU VAM 200 DINARA KAD BUDEM IMAO: Potresna priča o deki koja je ratužila i razbesnela celu Srbiju
on
DAĆU VAM 200 DINARA KAD BUDEM IMAO: Potresna priča o deki koja je ratužila i razbesnela celu Srbiju
on
S kim mi Srbi delimo najviše genetskog materijala: Možda će vas ove informacije blago razočarati!
on
Istinita priča o poruci patrijarha Pavla jednoj ženi sa Kosova: “Nađite tu ženu i dovetite je meni…”
on
Odakle vodi poreklo naša tradicionalna kapa šajkača: Iznenađenje za mnoge – nije u pitanju Šumadija
on
Samo SRBI na celoj planeti imaju OVU VEŠTINU! Svi nam se DIVE, a mi ni ne znamo da je posedujemo!
on
S kim mi Srbi delimo najviše genetskog materijala: Možda će vas ove informacije blago razočarati!
on
Odakle vodi poreklo naša tradicionalna kapa šajkača: Iznenađenje za mnoge – nije u pitanju Šumadija
on
Odakle vodi poreklo naša tradicionalna kapa šajkača: Iznenađenje za mnoge – nije u pitanju Šumadija
on
Pomodarstvo ili hrišćanski čin: Da li je pravilno prekrstiti se svaki put kada prolazimo pored crkve
on
Znate li ko je bio Tibor Cerna? Heroj sa Košara, koji je ustao je i rekao: “PUCAJ, ako si JUNAK!”
on
Koliko ih vi zadovoljavate: 5 kriterijuma koje pokazuju stepen čovekove zrelosti po Vladeti Jerotiću
on
Nastupaju najveće promene u istoriji srpskog školstva: Evo kako će izgledati nastava od 1. septembra
on
Odakle vodi poreklo naša tradicionalna kapa šajkača: Iznenađenje za mnoge – nije u pitanju Šumadija
on
Odakle vodi poreklo naša tradicionalna kapa šajkača: Iznenađenje za mnoge – nije u pitanju Šumadija
on
Pomodarstvo ili hrišćanski čin: Da li je pravilno prekrstiti se svaki put kada prolazimo pored crkve
on
Pomodarstvo ili hrišćanski čin: Da li je pravilno prekrstiti se svaki put kada prolazimo pored crkve
on
Srbija proglašena za najbolju destinaciju za posetu u 2019. godini: Stranci ludi za našom zemljom
on
Odakle vodi poreklo naša tradicionalna kapa šajkača: Iznenađenje za mnoge – nije u pitanju Šumadija
on
Pravoslavlje uz petarde: Vladika Grigorije objasnio zašto NIKAKO ne smemo da pucamo tokom praznika
on
Pravoslavlje uz petarde: Vladika Grigorije objasnio zašto NIKAKO ne smemo da pucamo tokom praznika
on
Odakle vodi poreklo naša tradicionalna kapa šajkača: Iznenađenje za mnoge – nije u pitanju Šumadija
on
Amerikanka Šila se zbog ljubavi preselila u srpsko selo: Njena deca zbog OVOGA posebno vole Srbiju
on
Pečene paprike u sosu od kiselog mleka: Kad jednom ispečete “miš-maš” u rerni vraćaćete mu se iznova
on
Čuveni srpski psihijatar objasnio zašto cela Srbija prati “Zadrugu” i stvar je vrlo zabrinjavajuća
on
Počinju Sinđelićevi dani u Svilajncu: Nizom događaja obeležava se sećanje na slavnog srpskog heroja
on
Počinju Sinđelićevi dani u Svilajncu: Nizom događaja obeležava se sećanje na slavnog srpskog heroja
on