Састојци:
Ролат са шаргарепом и кобасицама
9 тортиљи
200 г димљене кобасице
250 г шаргарепе
150-200 г мајонеза
100-150 г тврдог сира
Ролат са сардинама
9 тортиљи
1 конзерва сардине
3 јајета
100-150 г тврдог сира
150-200 г мајонеза
першун
2-3 чена белог лука
Ролат са ајваром
9 тортиљи
200 г ајвара
3 јајета
2 мања свежа краставца (или један већи)
50 г мајонеза
Припрема:
Први ролат: Kобасицу, сир и шаргарепу изрендајте. Ставите једну тортиљу, па другу ставите до пола прве, а трећу до пола друге, па премажите мајонезом. Посипте рендану кобасицу и распоредите. Преко ставите на исти начин још 3 тортиље, премажите мајонезом, па поспите шаргарепу. Опет ставите 3 тортиље на исти начин, премажите мајонезом и поспите сиром. Уролајте, па ставите у провидну фолију и охладите у фрижидеру.
Други ролат: Јаја скувајте, па изрендајте, као и сир, а першун исецкајте. Затим у мајонез додајте млевени бели лук и промешајте, а сардину процедите. Ставите једну тортиљу, па другу ставите до пола прве, а трећу до пола друге, па премажите мајонезом. Поспите першуном и сиром, па преко на исти начин ставите још три тортиље. Премажите мајонезом и поспите измервљену сардину преко. Затим ставите на исти начин још 3 тортиље и поспите куваним јајима. Уролајте и ставите у провидну фолију, па охладите у фрижидеру.
Трећи ролат: Јаја скувајте и изрендајте, а затим и краставац изрендајте, па лепо оцедите. Ставите једну тортиљу, па другу ставите до пола прве, а трећу до пола друге, па премажите ајвар преко. Поређајте још 3 тортиље на исти начин, па премажите мајонезом и поспите краставцем. Преко ставите још 3 тортиље на исти начин, премажите мајонезом и поспите кувана јаја. Уролајте и ставите у провидну фолију, па охладите у фрижидеру.
Извор: Ствар укуса