Potrebni sastojci:
Testo:
175 g maslaca,
150 g šećera,
200 g brašna,
2 žličice praška za pecivo,
2 žličice đumbira u prahu,
3 jaja,
malo maslaca za kalupu
Nadev:
500 g krušaka,
25 g maslaca,
kašičica tamnog šećera;
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Maslac pomešajte sa šećerom i penasto umutite. Brašno pomešajte s praškom za pecivo i umešajte u krem od maslaca i šećera. Dodajte jaja i đumbir pa umesite glatko testo.
Kalup za torte prečnika 22 cm namastite maslacem pa ulijte pripremljeno testo.
Kruške ogulite, nasecite na četvrtine, odstranite koštice i zatim narežite na tanje kriške. Ravnomerno ih složite na testo i pospite tamnim šećerom. Komadiće maslaca rasporedite po kruškama.
Stavite u rernu ugrejanu na 180°C i pecite otprilike sat, dok se kolač ne ispeče.
Tortu izvadite iz kalupa, nasecite na kriške, pospite šećerom u prahu i po želji poslužite s umakom od vanile.
Izvor: Stil