Sastojci:
Za testo:
1 jaje
250 ml toplog mleka
7g suvog kvasca
8g vanilin šećera
3 kašike šećera
4 kašike ulja
500 g brašna
1 kašičica soli
40 g putera
2 kašike kukuruznog skroba
Za nadev:
150 grama džema od kajsija
60g sušenog grožđa
Priprema:
U činiju dodajte zagrejano mleko, zatim vanilin šećer i šećer, potom kvasac i ulje. Odvojte belance od žumanceta i u smesu dodajte samo belance. Sve dobro promešajte, pa potom dodajte brašno i malo soli. Smesu lagano umesite i po potrebi dodajte brašno dok ne dobijete homogenu smesu. Kda ste dobro umesili testo, pokrijte ga i ostavite da odstoji sat vremena. Podelite ga na sedan jednakih delova i svaku razvućite oklagijom. Nakon toga premažite puterom i pospite malo kukuriznog skroba. Ređajte jednu preko drugo neizmenično ih premazujući. Ostavite u frižideru na 10-ak minuta, a potom ih razvucite oklagijom u jednu celinu, koju ćete potom premazati džemom i posuti suvim grožđem. Uvijte kao za rolat i sve isecite na jednake delove i potom ih poređajte na pleh. Ostavite ih da odstoje 20-ak minuta, a potom ih premažite žumancem koje vam je ostalo. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni nekih 20-25 minuta.