Wednesday, January 15, 2025
NaslovnaNaslovnaSeoski ručak iz zemljane posude: Zapečena piletina i krompir sa posebnim prelivom...

Seoski ručak iz zemljane posude: Zapečena piletina i krompir sa posebnim prelivom PRSTE DA POLIŽEŠ

Sastojci:

2 krompira
250 g pilećeg filea
1 paprika
1 mladi luk
2 čena belog luka
2 jajeta
150 ml pavlake za kuvanje
1/2 paradajza
tvrdi sir
peršun

Priprema:

Krompir, meso, papriku, mladi i beli luk isecakajte sitno i stavite u zemaljnu posudu. Začinite po želji. Zatim dodajte sitno seckani paradajz. Prelijte maslinovim uljem, ne preterano. Jaja i pavlaku umutute, pa dodajte rendani sir i dobro promešajte. Sipajte u posudu i pokrijte alu folijom. Pecite na 230°C oko 30 minuta. Nakon tog vremena, skinite foliju i pecite na 200°C još 10 minuta. Nemojte zagrevati rernu jer tepsija može da pukne.

Izvor: Stvar ukusa

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments