Sastojci:
400 gr oštrog brašna
150 gr masti
2 jajeta
20 gr svežeg kvasca
1dl mleka
strugana kora limuna
200 gr oraha
200 gr kristal šećera
200 gr šećera u prahu
Priprema:
U mlako mleko dodati kašiku šećera, malo brašna i razmrvljen kvasac i pustiti da nadođe. Za to vreme na dasku za mešenje prosejati brašno, napraviti udubljenje u sredini, pa dodati nadošli kvasac, mast, 4 kašike šećera, jedno celo jaje i jedno žumance, struganu limunovu koricu. Od svih sastojaka zamesiti glatko testo i ostaviti ga pola sata da se odmori. Potom ga razvući na debljinu od pola centimetra, ise ći na kvadratiće i nadevati.
Nadev napraviti na sledeći način: belanca umutiti u švrst šaum, dodati šećer, i na kraju mlevene orahe.
Formirane kiflice poređati u podmazan pleh i peći na 180 stepeni 15 do 20 minuta. Pečene kiflice treba da ostanu bele. Još tople kiflice uvaljati u šećer u prahu.
Izvor: Stil.Kurir