Potrebno je:
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
veza belog luka
500 gr boranije (iz zamrzivača)
1 veći krompir
1 kašika pire paradajza ili 1 sveži
crvena mlevena paprika
500 gr ribe po želji
3 kašike kukuruznog brašna
2 kašike hlebnog brašna
1 kašičica crnene mlevene paprike
soli, ulja ml biber
granule belog luka
peršunov list
Priprema: Iseckati na rebra luk a šargarepu na kolutove pa propržiti, dodati boraniju i krompir na kockice. Dodati malo vode i dinstati oko 20 minuta. Skinuti sa šporeta, dodati mlevenu papriku , soli ili suvog začin, mleven biber i sve izjednačiti. Izmešati brašno jedno i drugo, dodati papriku crvenu, 1 kašičicu belog luka u granulama i uvaljati ribu poređati po boraniji. Malo je premazati sa uljem pa peći na 220 stepeni oko 30 minuta.