Sastojci:
1 kilogram svinjskih rebara
2 čena belog luka
1 glavica luka
sveži đumbir (komad veličine prsta)
300 ml kokošjeg temeljca
100 ml belog vina
malo sirćeta
4 kašike meda
50 ml soja sosa
nekoliko zrna crnog bibera
sveži ili sušeni čili
kadulja
majčina dušica
kardamom začin
Priprema:
Iseckajte rebra, posolite i pobiberite.
Luk naseckajte na kolutove, a đumbir i beli luk na listiće.
Upalite rernu, uzmite lim za pečenje i stavite ga na šporet da se dobro zagreje.
Možda vam biti malo čudno da koristite lim na šporetu, ai tako će sav ukus dobijen prženjem ostati u posudi zajedno s mesom.
Na vruće stavite meso kako bi se spoljašnja masnoća otopila i pore mesa zatvorile. Na taj način će meso ostati sočno.
Kad ste dobro zatvorili meso sa svih strana, u lim dodajte naseckan beli luk, đumbir i luk.
Dodajte topli temeljac, vino, sirće, soja sos, med i začine.
Prebacite lim za pečenje u rernu zagrejanu na 180 Celzijusa.
Pecite pola sata, potom ih okrenite na drugu stranu i tako pecite narednih pola sata. Rebra su gotova kada postanu tamna i lepljiva, a luk karamelizovan.