Lako se i brzo se pravi jedini što morate da se strpite i da sačekate da se stegne.
Sastojci:
4 žumanceta
150 g šećera
250 ml mleka
200 ml slatke pavlake
2 supene kašike instant kafe (ako želite intezivniji ukus onda 3)
Priprema:
Instant kafu rastopite u malo vode, i ostavite sa strane. Potom dobro umutite žumanca sa šećerom, koja ćete zatim dodati u mleko koje je proključalo na šporetu. Smanjite temperaturu na najniže i pažljivo mešajte smesu sve vreme dok se ne zgusne. Kada sklonite šerpu sa šporeta, dodajte u nju kafu i ponovo sve dobro promešajte. Umutite slatku pavlaku da dobijete čvrst šlag, a potom je pomešajte sa prethodno napravljenom smesom od mleka i žumanceta. Sipajte sladoled u kalup koji može da se zamrzava, stavite ga u friz na sat vremena, izvadite, dobro promešajte, pa ponovo vratite u zamrzivač dok ne dobijete željenju strukturu sladoleda. Po želji ga pre služenja ukrasite zrnima kafe.
Izvor: Stvar ukusa