Ukoliko vam je ponestalo insipracije, a želite brz i jednostavan obrok koji će se svideti svim ukućanima, onda je ovaj recept idealan za vas. Skoro svako jelo sa tikvicama se priprema brzo, a ukus se uvek razlikuje u zavisnosti od dodataka kojima ćezte obogatiti obrok.
Zapečene tikvice u rerni sa paradajzom i kačkavaljem najbolji je način da napravite ukusno jelo koje će probuditi sva vaša čula.
Sastojci:
4 tikvice
4 paradajza
150 gr pavlake
150 gr kačkavalja
2 čena belog luka
ulje za podmazivanje
so
mirođija
začini po želji
Priprema:
Paradajz i tikvice operite i isecite na kolutove, pa ih posolite i ostavite 10-ak minuta. Vatrostalnu posudu podmažite uljem, pa uspravno ređajte tikvicu, pa paradajz. Postupak ponavljate sve dok vam ne ponestane povrća.
Sve pospite mirođijom i začinama po želji. Beli luk isecite na sitno, pa ga pomešajte sa pavlakom i dodajte malo soli i mirođije. Promešajte, pa premažite preko tikvica i paradajza. Kačkavalj izrendajte na krupno rende, pa pospite preko pripremljenog jela.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 45 minuta.
Jelo služite toplo.
Prijatno!